Datum

22 april 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Dat er in voetbal rare dingen kunnen gebeuren weet iedere supporter. Maar juist nu Van Nispen de punten hard nodig heeft is het verspelen van een 3-0 voorsprong extra zuur. Het gebeurde afgelopen zondag op Sportpark De Zilk tegen Kickers `69 uit Leimuiden.

Door Tino de Groot

In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht. Van Nispen kwam sterk uit de startblokken en zette de tegenstander onder druk. Dit resulteerde binnen tien minuten in een 1-0 voorsprong. Rechtsback Marc de Groot werd de diepte ingestuurd en ging alleen op de keeper af. Met een prachtig schot dat in de korte bovenhoek verdween verraste hij vriend en vijand. Van Nispen was energieker dan de gasten uit Leimuiden en het duurde dan ook niet lang voordat nummer twee in het netje lag. Een schitterde stiftbal van Jelle Vleugel belandde op de binnenkant van de verre paal en de terugspringende bal werd pardoes door een verdediger van Kickers `69 in het doel gelopen. Nog voor de rust maakte Mike van Haaster de voorsprong nog groter en zo kon Van Nispen gaan rusten met een riante voorsprong van 3-0.

Wie dacht dat de Zilkers de wedstrijd rustig zouden gaan uitspelen kwam bedrogen uit. Wel was er nog een kans om Van Nispen direct na de pauze op 4-0 te brengen, maar helaas schoot Jelle Vleugel in vrijstaande positie over. Daarna liet Van Nispen de teugels wat vieren, met alle gevolgen van dien. In de 60ste minuut kwam Kickers `69 via een kopbal uit een hoekschop op 3-1. Vanaf dat moment sloop de angst bij Van Nispen naar binnen. Men gaf de wedstrijd volledig uit handen, er werd naar achteren gelopen, passes kwamen niet meer aan en de duels werden verloren. De wedstrijd kwam volledig op zijn kop te staan toen de gasten in de 70ste minuut profiteerden van knullig balverlies op het middenveld. Eenvoudig werd de voorgetrokken bal in het doel getikt. Kickers `69 rook bloed en ging onverdroten op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam met nog tien minuten te spelen op het scorebord te staan. Het kreeg zelfs nog een kans op 3-4, maar zover kwam het gelukkig niet. De laatste kans van de wedstrijd was voor Mike van Haaster, maar zijn halve omhaal verdween rakelings naast het doel. Door het ene behaalde punt verliet Van Nispen de laatste plaats, want het zag naaste degradatiekandidaat Bernardus met 8-0 verliezen. Aanstaande zondag speelt Van Nispen in Oegstgeest de inhaalwedstrijd tegen ASC. Aanvang 14.00 uur.