Zuid Schalkwijkerweg 21
2034JE
HAARLEM
tel. 023-5333410

Nu het einde van de competitie in zicht is, begint Van Nispen punten te halen. Afgelopen zaterdag boekte Van Nispen de grootste overwinning van dit seizoen. Het Haarlemse United DAVO werd met maar liefst 0-6 verslagen. De laatste drie wedstrijden behaalden de Zilkers zeven punten uit drie wedstrijden. Dat geeft de burger genoeg moed voor de laatste vier wedstrijden. Inzet is de nacompetitie ontlopen.

Door Tino de Groot

Op de keeper na was Van Nispen vandaag eindelijk een keer compleet. Speler Tom Dijkers doet het goed als invaller doelman, al had hij vandaag weinig te doen. UD was wel gehavend, want een aantal spelers was geblesseerd of gestopt. Maar daar had Van Nispen natuurlijk geen boodschap aan. De gastheren begonnen wel fel, maar de beste kansen waren voor Van Nispen. De Haarlemmers gaven achterin veel ruimte weg en daar profiteerde Ted Duivenvoorde als eerste van. Joris Aartman kopte een vrije trap op de lat en de rebound werd een prooi voor Duivenvoorde. Vlak daarna, in de 20ste minuut werd het 0-2 door Seerp van Royen. Ook hij scoorde uit een vrije trap van Walter Alkemade door de bal bij de 2e paal in te tikken. Vlak voor rust werd het zelfs 0-3. Een prima voorzet van Koen Damen werd met een mooie lob afgerond door Joris Aartman.

Na de rust kwam UD goed uit de kleedkamer en Van Nispen kwam het eerste kwartier aardig onder druk te staan. Maar toen de Haarlemmers twee opgelegde kansen misten, nam de pressie af. Zeker toen Van Nispen middels een schitterende goal van Joost van Haaster in de 65ste minuut op 0-4 kwam. UD reageerde hun frustratie voornamelijk op de scheidsrechter af, wat leidde tot een aantal gele en één rode kaart. In de slotfase scoorden de gebroeders Koen en Stan om het halve dozijn compleet te maken. Deze overwinning bracht Van Nispen op de 10e plaats, met 19 punten uit 20 wedstrijden. De negende plaats betekent het ontlopen van de nacompetitie. Daar gaat de ploeg uit De Zilk de laatste vier wedstrijden alles aan doen. Volgende week wordt er niet gevoetbald en op zaterdag 4 mei speelt Van Nispen tegen het Amsterdamse Vlug en Vaardig. Aanvang 14.30 uur.