Van der Aartweg 12
2026ZL
HAARLEM
tel. 023-5376973

In de beslissende eindfase van de competitie heeft Van Nispen een belangrijk punt behaald in de uitwedstrijd tegen VVH/Velserbroek. Het was wel jammer dat de Zilkers een 0-2 voorsprong verspeelden, maar uiteindelijk vond vriend en vijand dat een gelijkspel de verhouding goed weergaf.

Door Tino de Groot

In de eerste helft was Van Nispen de bovenliggende partij. Er werd hard gewerkt tegen de nummer 6 van de ranglijst, die deze middag misschien minder tegenstand had verwacht. De inzet van Van Nispen werd beloond en door twee prima doelpunten van respectievelijk Joris Aartman en Koen Damen ging men met een voorsprong van 0-2 de rust in.

Na de hervatting was een agressiever VVH/ Velserbroek te verwachten. Van Nispen kreeg het zwaarder en kwam haast niet onder de druk uit. De ploeg uit De Zilk kreeg nog een grote kans op de score uit te bouwen naar 0-3, maar de doelman van de gastheren redde bekwaam. Het leek wel of de thuisploeg hier moed uit putte, want kort hierna maakte het de aansluitingstreffer. Tien minuten voor tijd kwam zelfs de gelijkmaker op het scorebord en het scheelde niet veel of VVH/Velserbroek had in de slotfase ook de overwinning binnen gehaald. Gelukkig werd de kans hierop gemist en kan Van Nispen zich met een goed gevoel opmaken voor de thuiswedstrijd tegen Wijk aan Zee. Deze wedstrijd moet eigenlijk gewonnen worden om nog een kans te hebben om de nacompetitie te ontlopen. De wedstrijd wordt gespeel op 13 april, aanvang 14.30 uur.