Sportlaan 31
2191XH
DE ZILK
tel. 0252-518112

Wanneer je de nummer twee van de ranglijst op bezoek krijgt calculeer je op voorhand een nederlaag in. Van Nispen verloor afgelopen zaterdag inderdaad van de nummer twee VVC, maar de manier waarop dit gebeurde was op z`n minst schlemielig te noemen.

Door Tino de Groot

VVC begon deze wedstrijd sterk en met de wind vol in de rug werd het al in de 1e minuut gevaarlijk. Doelman Andy Otte redde met het rechterbeen en voorkwam zo de vroege achterstand. Enkele minuten later kwam de voorsprong er voor de bezoekers alsnog. Een ongevaarlijke terugspeelbal werd door doelman Otte verkeerd beoordeeld en tergend langzaam rolde de bal in het lege doel. De gasten uit Nieuw Vennep bleven in de 1e helft de bovenliggende partij en maakte op slag van rust de 2-0. Van Nispen had daar bitter weinig tegenover kunnen stellen en de 2e helft werd met enige zorg tegemoet gezien.

Toch pakte die tweede helft heel anders uit. Van Nispen nam het initiatief en was zeker het eerste half uur van het tweede part de ploeg die recht had op een gelijkspel. Het ging agressief de duels aan en het kreeg ook enkele kansjes om te scoren. Na een goed uur voetballen scoorde Van Nispen de aansluitingstreffer. Joris Aartman kopte een goed genomen corner in de hoek en liet daarmee de goed keepende vijandelijk goalie kansloos. Enthousiast ging Van Nispen hierna op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Het kreeg een aantal goede kansen, maar vond steeds de doelman van VVC op haar weg. VVC had in die 2e helft nog weinig laten zien en van het goede spel uit de 1e helft was niets meer over. Toch scoorde VVC tien minuten voor tijd de 1-3. Een voorzet leek een gemakkelijke prooi voor doelman Otte te worden. Ongelukkigerwijs liet hij de bal op het laatste moment los, waardoor de bal voor de spits van VVC panklaar lag om in te schieten. De laatste tien minuten had Van Nispen er geen geloof meer in en ook VVC geloofde het verder wel.

De komende week is Van Nispen vrij en op 23 maart ontvangt het koploper SCW. Aanvang 14.30 uur