Sportlaan 31
2191XH
DE ZILK
tel. 0252-518112

De beginfase van de wedstrijd Van Nispen – VVH/Velserbroek was er zeker niet één om over naar huis te schrijven. Althans, gezien vanuit de kant van Van Nispen. Binnen tien minuten werden twee cruciale verdedigingsfouten onberispelijk door de gasten van VVH/Velserbroek afgestraft.

Door Tino de Groot

Na drie minuten spelen stond de 0-1 al op het scorebord. Een diepe bal werd verkeerd ingeschat door de Zilker goalie Braggaar. Half uitlopend zag hij de bal over hem heen gaan. Eén van de aanvallers van de gasten schoot staande tussen twee verdedigers van Van Nispen de bal beheerst over de kansloze doelman. Een zware tegenvaller voor de ploeg uit De Zilk, die vandaag weer eens wilde winnen om uit de onderste regionen van de ranglijst te komen. Toen Braggaar voor de tweede maal deze middag in de fout ging, door de bal in de voeten van een tegenstander te spelen, was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De bal werd keurig breed gelegd en deze verdween keihard via de paal in het Zilker doel. De dreun die Van Nispen hierdoor opliep, kwam het niet meer te boven. Toch kreeg Van Nispen vlak voor rust een grote kans op de aansluitingstreffer, maar in plaats van de bal breed te leggen wilde Joris Aartman de doelman van VVH/Velserbroek omspelen. De keeper won dit duel zodat men met een stand van 0-2 stand ging rusten.

Na de rust zagen de toeschouwers Van Nispen iets beter uit de verf komen dan in de 1e helft. Het bouwde een licht veldoverwicht op, was zorgvuldiger aan de bal en creëerde enige kleine kansjes. Er werd beter samengespeeld en geduldig werd er naar openingen in de defensie van de gasten gezocht. Koen Damen was met zijn schot dichtbij de 1-2 en ook een kopbal van Jens van der Linden had meer verdiend. Daarna kwam Van Nispen deze middag niet verder dan enige afstandsschoten. Gezien het spelbeeld in de 2e helft hadden de Zilkers meer verdiend, maar hun werklust werd niet beloond. Aanstaande zaterdag speelt Van Nispen de uitwedstrijd tegen Wijk aan Zee. De bus vertrekt om 12.15 uur vanaf de Sportlaan.