Sportlaan 31
2191XH
DE ZILK
tel. 0252-518112

De neutrale toeschouwer was afgelopen zaterdag de grote winnaar. Na een bizar scoreverloop stond Van Nispen uiteindelijk met lege handen, in een wedstrijd waar het ook drie punten had kunnen pakken. Tegen het hooggeplaatste Vlug en Vaardig uit Amsterdam begon Van Nispen dramatisch slecht en na een kwartier gaf niemand van de aanwezigen op Sportpark De Zilk de thuisclub nog een kans.

Door Tino de Groot

Al na 40 seconden lag de bal achter doelman Dijkers. Na een verkeerde timing op een hoge bal werd eenvoudig de 0-1 binnengetikt. Twee minuten later volgde een schitterende kopbal die onhoudbaar in de driehoek verdween. In de 9e minuut legde de gasten een schitterende combinatie op de mat en werd uiteindelijk in de korte hoek afgerond. Van Nispen stond erbij en keek ernaar. De thuisploeg werd in het eerste kwartier volledig overlopen door de goed combinerende Amsterdammers. Toen de gasten er na een fout in de Zilker achterhoede, 0-4 van maakte gaf niemand nog iets voor de kansen van Van Nispen. Maar dat niets onmogelijk is in het voetbal werd het daarop volgende uur bewezen. De Amsterdamse storm ging liggen en Van Nispen herpakte zich. Na 35 minuten spelen werd een lage voorzet afgerond door Joris Aartman en toen vlak voor rust dezelfde speler uit een identieke situatie de 2-4 op het scorebord toverde, werd het weer een wedstrijd.

Van Nispen kwam gretig uit de kleedkamer en ging opzoek naar de aansluitingstreffer. Die vond het ook. Joris Aartman werd de man van de wedstrijd door in de 50ste minuut zijn hattrick te voltooien. V&V raakte volkomen van de kook en kwam niet of nauwelijks nog in de buurt van het Van Nispendoel. Toen rond de 70ste minuut een speler wegens aanmerkingen op de leiding twee gele kaarten achter elkaar ontving, kwamen de gasten zelfs met tien man te staan. Van Nispen profiteerde kort daarna van de overtalsituatie. De snelle spits Jeffrey van der Geest werd op links gelanceerd en alleen voor de keeper tikte hij de bal beheerst in het doel.

Na de voor onmogelijk gehouden 4-4 werd één uitval van de Amsterdammers Van Nispen fataal. Na een misverstand in de achterhoede werd de bal door de spits van de gasten keihard en hoog in het doel geknald en weer keek Van Nispen tegen een achterstand aan. Toch kregen de Zilkers een unieke kans om weer langszij te komen. Helaas werd een toegekende strafschop door Jeffrey van der Geest keihard over het doel geschoten. Wat Van Nispen in de slotfase ook probeerde, het veranderde niets meer aan de sensationele eindstand van 4-5. Door deze nederlaag blijft Van Nispen in de gevarenzone staan. Aanstaande zaterdag speelt het de uitwedstrijd tegen AC Amsterdam. Aanvang 15.00 uur.