DE ZILK
tel. 0252-518112

Het is inmiddels duidelijk dat Van Nispen een bijzonder zwaar seizoen kent. Tot nu toe werd slechts één punt behaald en stevent het rechtstreeks af op degradatie naar de 4e Klasse. Geen schande als men bedenkt dat de gemiddelde leeftijd van de spelers beneden de twintig jaar ligt en dat veel spelers rechtstreeks de overstap uit de jeugd hebben moeten maken. Dit jaar wordt als leerjaar gezien voor het volgende seizoen. Ook hoopt men bij Van Nispen dat het nog een aantal ervaren spelers uit omliggende dorpen kan aantrekken om de selectie voor volgend jaar te versterken.

Door Tino de Groot

Natuurlijk lag het initiatief de gehele wedstrijd bij tegenstander Koudekerk, maar echt veel kansen gaven de Zilkers in de eerste rondgang niet weg. Natuurlijk had men wel geluk dat Koudekerk na een half uur spelen een makkelijk gegeven strafschop miste. De ingeschoten bal belandde op de paal. Zo ging de rust in met een 0-0 stand, een stand die nog alle mogelijkheden bood voor een goed resultaat.

Deze hoop werd al snel de grond ingeboord toen Koudekerk na 50 minuten na een mooie aanval toch de 0-1 op het scorebord kreeg. Hierna volgde nog vele kansen voor de gasten, maar paal en lat stonden een tweede doelpunt in de weg. Maar ook de Zilker doelman Sidney Stemmer toonde regelmatig zijn klasse. Met een aantal prima reddingen voorkwam hij een grotere achterstand en bleef de hoop op een gelijkspel in leven. In de slotfase deden die kansjes zich voor, maar ondanks een klein slotoffensief lukte het Van Nispen niet om de gelijkmaker te produceren.

Volgende week zaterdag speelt Van Nispen de tweede helft van het gestaakte duel tegen DWO van enkele weken geleden. De wedstrijd begint om 12.30 uur met een 0-1 stand.