Datum

23 september 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Het thuispubliek van Van Nispen was voorafgaand aan de wedstrijd Van Nispen - Voorschoten `97 benieuwd of de hand van de nieuwe trainer Roy Schulpzand tijdens de ouverture van de competitie al zichtbaar was. Na negentig minuten was het antwoord hierop een volmondig ja. De thuisploeg had zeker in de 1e helft het beste van het spel en zette tegenstander Voorschoten onder druk.

Van Nispen combineerde er in de beginfase rustig op los. Linksback Rick Witteman kreeg alle ruimte om naar voren op te stomen. Uit één van zijn acties kwam het eerste doelpunt voort. Hij gaf met buitenkant rechts een knappe pass op de vrijstaande Mike van Haaster. Die haalde vanaf de rand strafschopgebied uit. Via de binnenkant van de paal viel de bal achter de doelman van Voorschoten `97. Daarna kreeg Van Haaster nog twee goede kansen uit evenzovele prima voorzetten van Witteman. Helaas troffen de kopballen geen doel. Voorschoten kwam uit het niets op gelijke hoogte. In de 30ste minuut maakte doelman Van Maris onnodig contact met een tegenstander, die zich gretig binnen de zestien liet vallen. De toegekende penalty werd benut en Van Nispen kon weer van vooraf aan beginnen. Van Nispen was duidelijk van slag na deze gelijkmaker en slaagde er niet meer in om het goede spel van het eerste halfuur op de mat te leggen.

Na de rust kwam Voorschoten`97 beter uit de kleedkamer. Dit resulteerde in een enorme kans voor de gasten, maar Tom van Maris verwerkte zijn inzet op formidabele wijze tot corner. Toch kwam Voorschoten `97 op voorsprong een prima voorzet van oudgediende Nikic werd op enigszins gelukkige wijze binnen gewerkt. Nu moest Van Nispen echt aan de bak. De laatste twintig minuten werden de mouwen opgestroopt en in de 80ste minuut kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Een prima genomen corner werd door de mee naar voren gekomen Ferdy Smit onhoudbaar ingekopt. Gezien de hele wedstrijd kon iedereen leven met de uiteindelijke 2-2. Het vertoonde spel uit het eerste half uur moet Van Nispen genoeg moed geven om volgende week met vertrouwen naar Hazerswoude af te reizen. Daar treft het Bernardus. De bus vertrekt om 12.15 uur vanuit de Sportlaan.