Van nispen 3 op Ramkoers! - Van Nispen

Van nispen 3 op Ramkoers!

Nispen van 3

3 - 2

LSVV 70 3

Competitie

5e klasse 02

Datum

28 oktober 2023 14:30

Scheidsrechter

A. Vollenga

Accommodatie

Sportpark De Zilk
Sportlaan 31
2191XH
DE ZILK
tel. 0252-518112

Beste Zilkers en Van Nispeanen,

Afgelopen seizoen hebben we afscheid genomen van 2 spelers. GK Jeroen van Iperen en box to box middenvelder Michiel Geerlings. We hebben dit seizoen ook 3 nieuwe oud selectie spelers erbij, wat ons team een kwaliteitsimpuls heeft gegeven. Bren, Cody en Stan zijn onze kersverse aanwinsten. Met de spelers die we al hadden hebben we een mooie mix van sterke ervaren voetballende verdedigers en veel creativiteit in de aanval. 

We hebben dit jaar een doelstelling en een plan. Mooi, verzorgd aanvallend voetbal spelen. We willen wedstrijden controleren en domineren en een goed resultaat behalen. We hebben een leuk team en dat willen we graag uitstralen. We zijn nog altijd fanatiek en fit om de lat zo hoog mogelijk voor ons zelf te kunnen leggen.

Onze voorbereiding begon tegen VN2. Een oefenwedstrijd om allemaal lekker wat minuten te maken. Ondanks wat slordigheden wonnen we deze pot toch ruim en hebben veel spelers hun eerste minuten van het seizoen kunnen maken. 

Daarna kwamen de bekerwedstrijden, we wonnen 1 maal en 2x was er verlies. Veel wisselingen in het elftal nog door vakanties, tennissers en dam tot dam lopers. Maar omdat de meeste van ons al lang met elkaar spelen was het vooral belangrijk om minuten te maken. En hier en daar kregen we wat hulp van gast spelers. 

De eerste competitie wedstrijd tegen Oegstgeest waren we beter maar maakte de kansen niet af en speelde 1-1. Cody Zonneveld maakte zijn eerste officiële goal voor het team maar helaas was het niet genoeg voor de 3 punten. Wel was ons positiespel bij vlagen van hoge kwaliteit.

Daarna EMM uit.. een pak slaag waar we het liever niet over willen hebben.. we werden op vele vlakken afgetroefd en al onze zwakheden werden afgestraft. We zien het als een leermoment.

Vanaf dat moment hebben we onze rug moeten rechten, koppen bij elkaar gestoken en een beter strijdplan gemaakt. Want kwalitatief moeten we boven in kunnen meedraaien.

TAVV uit ging het dan eindelijk draaien. Ondanks dat we met weinig eigen spelers waren konden we gelukkig 3 spelers van het 2e lenen. We speelden sterk tegen een iets mindere tegenstander en lieten ze alle hoeken van het veld zien. 1-7 en 3 afgekeurde goals. Het team draaide volle toeren die dag. Mooie aanvallen en verzorgd voetbal van achteruit. En een goede organisatie. Precies hoe we het willen. De goals kwamen van Cody Mike Mike en Thijmen, maar het was vooral een team prestatie.

De week daarna waren we eindelijk zo goed als compleet. Met 18 man sterk traden we thuis aan tegen een goede ploeg. LSVV kwam op bezoek. Die waren al 4 wedstrijden onderweg met een aantal goede resultaten. Wij speelde sterk en opende de score uit een vlot lopende aanval, Mike mocht hem uiteindelijk binnen tikken. Daarna maakte we 2-0 door een goeie individuele actie van Dick. Daarna lieten we hun het spel maken maar hielde we de controle door verdedigend goed te staan. Toch moesten we een goal incasseren en ze kwamen dichterbij. Na rust namen we het heft weer in handen en bouwde we de score uit door een mooie combinatie met Philip als eindstation. 1 minuut voor tijd viel de 3-2 nog wat ongelukkig maar gaven we het niet meer uit handen. 

Na een wat rommelige voorbereiding is Van Nispen 3 eindelijk op het niveau waar we naar streven en hopelijk kunnen blijven of misschien kunnen we de lat zelfs nog hoger leggen.

7 uit 4 staan we nu, Koploper Lisse is de volgende en als we daar resultaat kunnen halen gaan we dit seizoen mee strijden om de titel. Wij gaan er in ieder geval met veel vertrouwen naar toe. 

To be continued…

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!