Het regent punten in Sassenheim - Van Nispen

Het regent punten in Sassenheim

Teylingen 4

3 - 4

Nispen van 3

Competitie

5e klasse 02

Datum

25 november 2023 13:00

Scheidsrechter

P. Kniest

Accommodatie

Sportpark Roodemolen
Roodemolenweg 5
2171AX
SASSENHEIM
tel. 0252-214098

Zaterdag 25 november is de dag dat wij opnieuw de koploper treffen, voor de derde keer op rij nemen wij het op tegen de nummer 1 omdat wij ook steeds de gene zijn die de koploper weet te onttronen. Door onze mindere competitie start komen we nog niet in aanmerking om deze titel definitief over te nemen.
 
 
 
Vorige week stapte we met een gelijkspel van het veld af, 2-2 en we hadden meer verdiend. Wel zijn we tevreden over de manier van spelen, de instelling en mentaliteit van het team. Soms staan we op het veld van ons eigen niveau te genieten. Alles en iedereen speelt met lef en overtuiging en de wil om te winnen is hoog. Precies hoe we aan het begin van het seizoen afspraken hoe we het wilde hebben en ook vandaag gaan we er met gestrekt been in. 
 
 
 
In de voetbalwereld is nummer 7 een magisch getal. Eric Cantona, David Beckham, Cristiano Ronaldo, Andrij Sjevtsjenko, Raul Gonzales Blanco en nog vele andere grote namen speelden met dit iconische rugnummer. En er stonden maar liefst 7 spelers van VN3 in het elftal van de week. Lucky Number 7, Ryan heeft er direct voor gekozen om dat te vereeuwigen op zijn lichaam met een tattoo. Ook werden we alle 7 uitgenodigd voor een escape room challenge. Challenge accepted! 
 
Cody, Alex, Jeroen, Mike, Mike, Rick en Ryan. We hebben alles in huis, we zijn slim, sterk, dapper en vol vertrouwen gingen we naar binnen. Het thema mochten we zelf uitkiezen, we kozen voor het thema “liefde”. Drie dagen later zijn we bevrijd door de brandweer. Ze kwamen net op tijd want we stonden op het punt om Mike op te eten. We hadden te hoog ingezet met dit thema. Na een kort onderzoek in het ziekenhuis waren we weer op vrije voeten alleen licht verzwakt en met wat kannibalen gedachten mochten we weer richting huis.
 
 
 
Ondanks het typische Nederlandse herfst weer gaat de wedstrijd gelukkig gewoon door. We mogen onze goede reeks doorzetten. 12.00 aanwezig en 13.00 spelen in Sassenheim bij de tijdelijke koploper. We zijn op sterkte ondanks dat we een waslijst aan spelers missen. 
 
 
 
Zo zijn Marc, Kenny en Thijmen door blessures afwezig. Is Niels nog altijd aan de andere kant van de wereld op zijn eigen WK. Is zakenman Koen op een zakelijke lunch in Rome is gesprek met eventuele nieuwe partners en is Bourgondiër Matthijs de wereld weer aan het verkennen. 
 
 
 
Deze keer is Cody onze captain. Vlak voor de wedstrijd is er nog even kort FaceTime contact met Niels. Hij is een ronde verder op het WK en heeft nog wat inspirerende verhalen voor dat we het veld op stappen. 
 
 
 
Als wij bezig zijn aan onze warming up zien wij in de verte de scheidsrechter aankomen lopen met daarnaast, strak in pak zijn assistent meneer van Saase. Wanneer assistent scheidsrechter van Saase de netten controleert complimenteert hij onze keeper, je lijkt op Lobont in je manier van bewegen zegt hij. Ryan bedankt hem met een knipoog en behoud focus op de warming up. Hij wordt namelijk ingeschoten door wreef trap job, dan moet je scherp blijven. Assistent scheidsrechter van Saase gaat dan verder, ja dat weet ik omdat ik op euro 2008 de wedstrijd tussen Roemenië en Italië heb gevlagd zegt hij dan. De verhalen komen weer en wij luisteren aandachtig naar zijn anekdotes. 
 
 
 
De wedstrijd!
 
 
 
We openen sterk en scherp, we zitten er boven op en na 5 minuten is het na een langlopende aanval via rechts, controleur Phil die de bal geplaatst tegen de touwen werkt. 0-1 en terecht, wij zijn weer dominant en wij delen weer de lakens uit.
 
 
 
Eigenlijk valt de goal te vroeg en maakt het het sluwe Teylingen wakker. Vanaf dat moment vallen hun aan en houden wij tegen. Ze komen er vaak doorheen en zijn gevaarlijk voor onze goal, zonder succes. Wij komen er in tegenstelling tot andere wedstrijden sporadisch uit en de bal ligt bij hun. Gelukkig is onze defensie sterk en strijdbaar. In het heest van de strijd verliezen we Bram en Jeroen, geblesseerd moeten ze het veld verlaten. We moeten vroegtijdig wisselen, Alex en Scott komen al voor de rust in het veld in en we houden stand. We komen nog 2x tot gevaar in de eerste helft via Dick zonder succes. 0-1 bij rust in ons voordeel we zijn er blij mee. We strijden voor wat we waard zijn tot grote frustratie van onze tegenstander.
 
 
 
In de rust is bespreken we gezamenlijk onze goede en slechte momenten en hoe wij deze wedstrijd over de streep kunnen trekken. Er is geen enkele reden om te denken dat we naar huis gaan zonder de volle buit. We zijn goed genoeg om dit te kunnen winnen. En er is nog een telefoontje naar Alex van der Linden. Wil je alsjeblieft naar Sassenheim komen en een helft meespelen? We hebben je nodig! Zo gezegd zo gedaan. Alex is onderweg. 
 
 
 
Als de 2e helft begint begint het hard te regenen. Dat is ook het moment dat wij laten zien wie de baas is en we vallen ondanks de harde tegenwind aan. We komen op 2-0 een perfect uitgevoerde aanval tussen Scott en Mike eindigt in een mooie goal. Bam! bye bye Teylingen. Zo voelt het, hun geloven niet meer en wij spelen een gewonnen wedstrijd. We zijn beter!
 
 
 
We spelen de bal rond en vallen aan, geen vuiltje aan de lucht. Maar dan door een zondags schot komen ze terug, 1-2. Onverdiend maar waar. Ze voeren de druk weer op. Keeper Ryan is opeens kansloos waar hij zo lang z’n doel zo netjes schoon hield. We rechten onze rug en we maken via Alex en Mike 1-3 en 1-4. Mike is in bloed vorm en zet na een uur individuele actie Alex vrij voor de goal. En ook zijn 2e van de middag was een ware beauty die hij vol op z’n wreef in de lange hoek knalde. We hebben de tijdelijke koploper op de knieën. Heerlijk. Wij weten precies hoe het zit, niet alleen voor vandaag maar ook voor de toekomstige wedstrijden. Alles geven en er ontstaan mooie dingen. 
 
 
 
Dan wisselen wij onze minister van defensie Mark. Dan vallen er helaas gaten en geven we te veel ruimte weg. Er komen weer kansen voor onze tegenstander en het lukt ze om dichterbij te komen. 2x komen ze nog tot score, gelukkig blijft het daarbij en nemen we de punten mee naar huis. Met een voldaan gevoel stappen we van het veld, het was op het einde toch nog even onnodig spannend maar gelukkig hebben we de volle buit. 
 
 
 
Na de wedstrijd zijn we opgelucht en als we terug in de Zilk arriveren is er een helden ontvangst. We worden opgewacht door supporters en op handen gedragen komen we de eigen kantine binnen. Feest! Mooi om te zien hoe het leeft in de Zilk. Trots zijn ze op de eigen boys! 
 
 
 
Een smetje op de dag zijn nog wel de geblesseerden spelers. Jeroen, Marc en Bram, heel veel beterschap gewenst en we hopen we jullie snel weer op veld te zien. 💪💪
 
 
 
Volgende week spelen we na 3 uitwedstrijden eindelijk weer een keer in eigen huis. Rijnvogels komt dan op bezoek. We zullen dan weer alles moeten geven om de punten in eigen huis te houden en de druk op te voeren bij onze concurrenten.
 
 
 
Tot volgende week
 
 
 
Clark Kent 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!