The yellow submarine dendert dwars door Lisse heen.. - Van Nispen

The yellow submarine dendert dwars door Lisse heen..

FC Lisse 5

1 - 3

Nispen van 3

Competitie

5e klasse 02

Datum

4 november 2023 13:00

Scheidsrechter

M. Nour

Accommodatie

Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 1
2161GH
LISSE
tel. 0252-413494

Eindelijk!! Zaterdag 4 november was het dan zover.. de topper tegen Lisse stond op het programma.. We gaan de koploper laten zien wat totaal voetbal is. Met die gedachte reizen we af naar Lisse. 

En we zijn er klaar voor.

Ondanks de storm werd er scherp getraind. Het stormde op het veld onder aanvoering van Cody zaten we weer op een hoger tempo dan gebruikelijk. De jongeling nam het team op sleeptouw naar Lisse toe. Iedere bal moest goed zijn, anders kreeg je de wind van voren. Zeer voldaan verlieten we het veld. Klaar voor zaterdag. 

Zaterdag om 12.00 reden we richting Lisse met 16 strijders. Daar eenmaal aangekomen begon de voorbereiding naar de wedstrijd toe. Gezonde wedstrijd spanning.. iedereen in z’n eigen space en iedereen leeft op zijn eigen manier naar het startsignaal toe. 

Vlak voor de wedstrijd begon de psychologische oorlog. In de tunnel staan we er scherp en vol vertrouwen bij, borst vooruit en kop omhoog. We kijken naar links, we zien angst en knikkende knietjes.. dan zien we hem staan, oud zilker en oud van nispen speler Arno Nederstigt, de broer van.. Joeri traint sporadisch met ons mee in augustus. Daarna is hij er ook weer snel klaar mee, als hij er achter komt het niet meer bij te kunnen benen. En daar staat dan zijn minder talentvolle broer.. Vanaf dat moment staan we psychologische al met 2-0 voor. 

De wedstrijd.

Onze tactiek was om hun het spel te laten maken de eerste minuten om te kijken hoe ze stonden. Maar als snel kwamen wij er achter dat ze niks tegen ons hadden in te brengen. De lange bal was hun wapen.. verder echt helemaal niks. 

En toen kwamen wij.. als team.. ons positie spel was van het niveau hoe we het willen. Tik tik tik en weg was Lisse.. veel aanvallen over links via uitblinker Mike en rammen op die goal. Uiteindelijk was het Scott die de trekker over haalde na een lange aanval. De keeper wist het schot half te verwerken maar Mike was scherp in de rebound. 0-1 Van Nispen! Daarna kwam een afkoelingsperiode het regende hard en het was koud. We hielden stand maar Lisse kwam. De scheidsrechter werkte ook niet mee, hij ging van 0 naar 100 en was snel opgefokt wat totaal onnodig was. Wij namen een vrije trap snel en hij werd boos en gaf Mike gelijk geel… vrije trap mee vanwege een overtreding van Lisse en opeens staan we 10 minuten met 10 man.. het kan raar lopen. Lisse ondanks ongevaarlijk maakte toch gelijk.. een geplaatste bal kon onze talentvolle keeper niet pakken. Maar kort daar op namen we ondanks een man minder toch weer de leiding. Aanvaller Cody pegelde de bal hard langs de kansloze keeper van Lisse. Een verlossing en verademing.. een man minder en we staan weer voor.

Rust.

Na rust waren we weer met 11. Een aantal wissels ingepast en klaar om die voorsprong te verdedigen en de marge te vergroten. Het veld was slechter maar we vielen aan. Kans op kans op kans. Maar Lisse hield stand en kwam er sporadisch uit. Grote kansen kregen ze maar onze keeper was cool en pakte wat er te pakken viel. Captain Dick ging voorop in de strijd en roeide alles weg wat voor z’n voeten viel als het nodig was. Het veld werd zwaarder en mooi voetbal was lastig. Het was overleven omdat we maar een marge van 1 hadden. Lisse kwam 1 op 1 maar maakte de kans niet af. Vlak daarna was het opnieuw Mike die scoorde uit een goeie aanval. 1-3 en het was beslist. Lisse had er geen vertrouwen meer in en vroeg aan de scheidsrechter om af te fluiten. Hij liet nog even doorspelen door en in de 90str minuut wees die naar de stip omdat Marc clashte met hun spits en in een 50/50 duel hij werd aangewezen als de schuldige. Marc bleef liggen met veel pijn.. de bal lag op de stip en n keeper Ryan had z’n hoek al uitgekozen. Maar toen gebeurde iets geks. De scheidsrechter was er klaar mee en floot af.. 

Oké prima 

1-3 winnen tegen de koploper en wij staan nu bovenaan. Lekker hoor!

Volgende week thuis tegen Noordwijk mogen wij als koploper aantreden. Een heerlijk gevoel. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!