Sportlaan 31
2191XH
DE ZILK
tel. 0252-518112

Drie weken geleden werd de wedstrijd Van Nispen – DWO in de rust gestaakt, omdat de scheidsrechter door een blessure het duel niet verder kon leiden. Afgelopen weekend werd de 2e helft gespeeld. De wedstrijd begon met een 0-1 voorsprong voor DWO.

Door Tino de Groot

Direct vanaf de aftrap werden de Zilkers onder druk gezet door een goed combinerend DWO. De gasten uit Zoetermeer zijn nog volop in de race voor het kampioenschap en wilde zo snel mogelijk de wedstrijd in het slot gooien. Dat lukte na 5 minuten al. Een prima steekpass zette de spits van de gasten vrij voor doelman Sidney Stemmer. Met een simpele voetbeweging liet hij de Zilker doelman kansloos. Vijf minuten later was het 0-3. Een houdbaar afstandsschot verdween pardoes in de touwen. Van Nispen kwam sporadisch in de buurt van het vijandelijke doel, maar miste de stootkracht om te scoren. Te vaak leed het slordig balverlies en te vaak wordt de lange bal gehanteerd. Meer rust aan de bal zou het spel van Van Nispen zeker doen verbeteren. DWO combineerde er intussen rustig op los, hetgeen nog een schitterend doelpunt opleverde. Zo eindigde het duel, dat begon met een 0-1 achterstand, in een 0-4 verlies.

Volgende week wordt er niet gevoetbald. Op 4 maart speelt Van Nispen de uitwedstrijd tegen het Leidse Lugdunum. Aanvang 14.30 uur.