Van Nispen verliest in extremis van Quick Boys, maar er zijn lichtpuntjes - Van Nispen

Van Nispen verliest in extremis van Quick Boys, maar er zijn lichtpuntjes

Nispen van 4

2 - 3

Quick Boys 7

Competitie

6e klasse 01

Datum

11 februari 2023 12:00

Scheidsrechter

G.L.A. Smit

Accommodatie

Sportpark De Zilk
Sportlaan 31
2191XH
DE ZILK
tel. 0252-518112

Van Nispen verliest in extremis van Quick Boys, maar er zijn lichtpuntjes
Door: Thomas van Houwelingen
Datum: 12 februari 2023
 

Terwijl een stevige bries de rode broekjes danig deed wapperen begon Van Nispen zaterdag 4 aan de pot tegen Quick Boys. De uitwedstrijd tegen dezelfde ploeg had een prima resultaat opgeleverd, waardoor Van Nispen met veel moed en vertrouwen aan de wedstrijd begon.

Dat is op zichzelf al bewonderenswaardig aangezien de ploeg de laatste weken – ook voor de winterstop al – in de hoek zit waar de klappen vallen. Zo werd in oktober voor het laatst met klinkende cijfers gewonnen van Noordwijk en half november haalde de ploeg het laatste puntje, tegen ARC. Het voetbalcliché wil dat niets beter helpt tegen een dergelijke negatieve spiraal dan een winstpartij. Helaas mocht het deze week niet zo zijn.

Niet dat het aan het vertoonde spel lag. Ook deze wedstrijd speelde Van Nispen helemaal niet slecht, integendeel. De aanvallen waren aardig, de combinaties bij vlagen handig en de flukse jongens uit Katwijk leken aanvankelijk bepaald niet bij machte om het Teun moeilijk te maken. Zo noteerden we een aardig schot van Pieter en ook Toon was een aantal malen dreigend. Op enig moment leken de Zilkse jongens zelfs een strafschop te krijgen na een botsing, maar Thomas van Winsen verdiende een plaatsje in de voetbalhemel door de arbiter erop te wijzen dat het te licht was voor de penalty. Zo drukte Van Nispen door en had iedereen het gevoel dat de 1-0 een kwestie van tijd was.

In de fase van het seizoen waarin de jongens zich nu bevinden voelt u hem misschien al aankomen: de 1-0 viel niet, maar de 0-1 wél. Voldoende reden om eens hardgrondig te vloeken, maar feit was dat de Katwijkers de bal snoeihard via de lat de bal in het doel ragden, zeer tegen de verhoudingen in.  
Gelukkig liet niet lang daarna Toon, op het randje van buitenspel (of misschien erover?), op aangeven van Thomas van Winsen de 1-1 aantekenen en was het tijd om aan de limonade te gaan. In de rust overheerste nog altijd het vertrouwen dat Van Nispen in staat moest zijn de boel naar zich toe te trekken, zeker omdat in de tweede helft niet alleen met de wind mee kon worden gevoetbald maar ook richting de fanatieke aanhang. Die geeft de jongens immers toch altijd weer een extra boost.

Maar, ook nu weer een domper De scheidsrechter had nog maar amper voor de tweede helft gefloten toen de vlugge knapen uit het vissersdorp al de 1-2 maakten door een wat gelukkig aandoend dwarrelig schot uit de tweede lijn. Die tellen ook, dus moest Van Nispen weer in de achtervolging. En dat deden ze. 

Want ook in de tweede helft viel Van Nispen flink aan. Kans op kans werd opeengestapeld, er kwam iemand net een teen te kort of de Katwijkse doelman ranselde bal uit de goal.

Hoogtepunt in de kansenreeks was de volley na een afgeslagen corner van Sam van Dam die tegen de touwen leek te vliegen, totdat de goalie er nog net met een knuist tegenaan zat. Zo bezien eigenlijk ook een dieptepunt, omdat de bal zeker een beter lot verdiend had.

Gelukkig leek de wedstijd weer iets ten goede te keren toen Thomas van Winsen de trekker overhaalde na een mooi passje van Pieter: 2-2. Zat de overwinning er dan nog in? De rappe knullen werden intussen steeds sterker en kregen ook de nodige grote kansen na snelle uitbraken, waarbij de interventie van Tim van der Putten, die een vrijwel zekere goal op de doellijn voorkwam, niet onbenoemd mag blijven.

Toen de arbiter vervolgens aangaf dat er nog één aanval van Van Nispen kon worden afgemaakt – en deze niet succesvol bleek -  leken beide partijen te tekenen voor een gelijkspel. Het deed de wenkbrauwen bij schrijver dezes vervolgens wel fronsen dat het toch blijkbaar niet de laatste aanval was: óók Quick Boys kreeg plots nog een (counter)aanval in de schoot geworpen. En dat terwijl Van Nispen net met een man of 8 in het vijandelijke strafschopgebied bivakkeerde om toch nog die felbegeerde 3-2 af te dwingen. En dan valt nog de winnende – eigenlijk dus de verliezende - goal, nadat de bal zelfs nog tweemaal van de lijn werd gehaald.

De uitslag was derhalve 2-3, de gifbeker moet kennelijk helemaal leeg. Enfin.  

Al met al een zeer zure middag voor de Zilkenaren. Maar het lichtpuntje was dat het voetbal goed en bij vlagen uitstekend was. Alleen vielen net de goals niet toen deze zo nodig waren. Men zegt wel eens dat de Heilige Graal in het voetbal een goal is, en zo bezien is elke aanval een heel kleine queeste naar dat ene Doel. Deze week sneefden simpelweg net een te groot deel van deze queesten, maar op 4 maart, als Van Nispen tegen Blauw-Zwart zal aantreden, zal het kwartje wél weer de juiste kant op vallen.

Moedig voorwaarts en versaagt niet!

Meld je aan voor de volgende wedstrijd

www.vannispengozerwijffies.nl
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!