Sportlaan 31
2191XH
DE ZILK
tel. 0252-518112

Afgelopen zaterdag vond de derby tussen Van Nispen en VVSB plaats. Het werd een sportieve wedstrijd, maar het krachtsverschil was te groot. De 1e helft konden de Zilkers hun gasten uit Noordwijkerhout nog bijhouden, maar in de tweede helft liep VVSB binnen 10 minuten uit van 1-2 naar 1-5.

Door Tino de Groot

Bavo startte direct met een veldoverwicht en zette Van Nispen vast op eigen helft. Van Nispen moest het vanmiddag helaas zonder doelman doen, dus moest er een veldspeler op doel. Luuk Geerlings was de dappere man die deze zware job op zich nam. Hem viel eigenlijk niets kwalijk te nemen bij de doelpunten die VVSB deze middag zou maken. Hij kweet zich naar behoren van zijn taak en Van Nispen was blij dat het iemand op doel had staan. De eerste goal van VVSB was een corner die, zonder dat de bal onderweg door iemand geraakt werd, pardoes in de verre bovenhoek verdween. Er stond toen bijna een kwartier op de klok. Enige minuten daarna zagen de talrijke toeschouwers het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Met een vlijmscherpe passe vanuit het middenveld bereikte Bren Zonneveld de sprintende Jeffrey van der Geest die, vanaf de punt van de zestien, de bal in één beweging snoeihard hoog in de korte hoek knalde. Lang kon Van Nispen niet van de gelijke stand genieten, want drie minuten later maakte VVSB uit een onoverzichtelijke situatie de 1-2. De 25 minuten daarna gebeurde er niet zoveel en kon Van Nispen de Noordwijkerhoutse tegenstander nog aardig bijbenen.

Na de rust was het snel gebeurd met de kansen van Van Nispen om nog gelijk te maken. Binnen tien minuten stond de 1-5 op het bord en de Zilkers waren op dat moment rijp om een grotere achterstand op te lopen. Maar Van Nispen rechtte de rug en voorkwam meerdere tegendoelpunten. Vlak voor tijd was het invaller Igo Dobbe die op aangeven van Bas Meiland zelfs de 2-5 liet aantekenen. Met deze stand eindige de sportief verlopen derby en beide kampen konden met genoemde eindstand leven. Volgend seizoen komen enkele spelers van VVSB naar Van Nispen, omdat hun elftal noodgedwongen ophoudt te bestaan. Deze spelers zijn van harte welkom en zijn een versterking voor het jonge Van Nispen. Aanstaande zaterdag speelt Van Nispen uit bij Blauw Zwart. De wedstrijd begint om 14.30 uur.