Van Nispen ook na 3e wedstrijd nog puntloos - Van Nispen

Van Nispen ook na 3e wedstrijd nog puntloos

Nispen van 1

0 - 1

Lugdunum 1

Competitie

3e klasse A

Datum

8 oktober 2022 15:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark De Zilk
Sportlaan 31
2191XH
DE ZILK
tel. 0252-518112

De gemiddelde leeftijd van de spelers van Van Van Nispen was afgelopen zaterdag in het thuisduel met het Leidse Lugdunum slechts 20 jaar. In het elftal van de gasten speelde de oud-international Tim de Cler (43 jaar) mee. De Cler stuurde zijn verdediging op perfecte wijze en hield ten alle tijden het overzicht. Het is jammer dat Van Nispen één of meer ervaren spelers mist. Toch gaven de Zilkers goed partij en werd slechts met 0-1 verloren.

DooJer Tino de Groot

Al snel na het begin van de wedstrijd bleek Lugdunum de bovenliggende partij. Het combineerde makkelijker dan hun gastheren. Toch bleven echte doelkansen uit. Sporadisch kwam Van Nispen in de buurt van het vijandelijke doel, echter zonder gevaarlijk te worden. De verdediging stond goed, met een prima spelende Jens van der Linden en de betrouwbare doelman Sidney Stemmer in de hoofdrollen. Tot aan de zestien meter zag het spel van Lugdunum er goed uit, maar telkens stuitten de aanvallers op de goed georganiseerde verdediging van de Zilkers. Toch kwam de 0-1 nog voor de rust op het scorebord. Via een verdediger van Van Nispen kwam de bal bij een speler van Lugdunum die in buitenspelpositie stond. Terecht liet de prima leidende scheidsrechter Ivo Yanover doorspelen. De aanvaller pakte het cadeautje volledig uit en schoot het leder onhoudbaar achter doelman Stemmer. Met deze stand zochten beide elftallen de kleedkamers op om te genieten van een welverdiende rust.

Na de pauze bleef het spelbeeld onveranderd. Een ijverig Van Nispen hield Lugdunum van het scoren af en kroop zelf af en toe uit haar schulp. De achilleshiel van Van Nispen kwam in deze wedstrijd overduidelijk bloot te liggen. Het ontbreekt het elftal aan aanvalskracht. Het elftal van trainer Stephan Spruijt staat verdedigend goed maar creëert niet of nauwelijks kansen. Hopelijk vindt de trainer hiervoor in de komende wedstrijden een oplossing. Lugdunum kreeg nog wel enkele kansen, maar een goed keepende Stemmer voorkwam erger. Een compliment voor de inzet van dit jonge Van Nispen is zeker op zijn plaats, maar zonder het maken van doelpunten kan geen wedstrijd gewonnen worden. Aanstaande zaterdag speelt Van Nispen de uitwedstrijd tegen RKDES uit Kudelstaart. De wedstrijd begint om 14.30 uur

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!