Sportlaan 31
2191XH
DE ZILK
tel. 0252-518112

Afgelopen zaterdag was Van Nispen dichtbij de 1e overwinning van dit seizoen. In de stromende regen werd SCW, zeker in de 1e helft, flink onder druk gezet. Het leverde tal van hachelijke situaties op voor het doel van de ploeg uit Rijsenhout, maar verder dan één doelpunt kwamen de Zilkers niet.

Door Tino de Groot

Van Nispen begon voortvarend aan de wedstrijd tegen Sportclub Westeinde (SCW). Met de straffe wind in de rug verscheen Van Nispen regelmatig in het vijandelijk strafschopgebied. De goed keepende doelman van SCW had zijn handen vol om zijn doel schoon te houden. De eerste grote kans was voor Alex van der Linden. Een verdwaald schot kwam terug van de lat en belandde pardoes op het hoofd van Van der Linden. Helaas voor hem en zijn team kopte hij de bal net over. Ook de 2e kans was niet aan hem besteed. Alleen voor de keeper lukte het Van der Linden niet om de bal langs de doelman te krijgen. Hetzelfde overkwam Jeffrey van der Geest. De altijd hardwerkende spits lukte het ook niet om vanuit een goede positie te scoren. SCW creëerde weinig tot niets, al verdween één schot rakelings voorlangs het doel van Van Nispen. Vlak voor rust was het echter wel raak. Cody Zonneveld kreeg de bal zuiver aangespeeld en vanaf links schoof hij de bal wel in het doel. Met de 1-0 voorsprong zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Na de rust deed Van Nispen zeker niet onder voor SCW. De gasten hadden nu wel een klein veldoverwicht, maar zij kregen bijna geen kans om te scoren. Toch viel na een kwartier spelen in de 2e helft de gelijkmaker. Een scrimmage voor het doel mondde uit in een rollertje richting het doel van Sidney Stemmer. Waar iedereen bij Van Nispen dacht aan een handsbal van één der aanvallers, dacht de scheidsrechter hier ander over. Hij telde de goal en negeerde ook het vlagsignaal van de grensrechter. De hardwerkende ploeg van Stephan Spruijt rechtte de rug en gaf niet veel meer weg. Het kreeg zelfs nog een paar mogelijkheden op de 2-1 maar de sluitpost van de gasten bleek in goeden doen. Tien minuten voor tijd viel alsnog het doek voor het dappere Van Nispen. Uit een corner belandde de bal bij de 2e paal waar een vrijstaande speler de bal voor het intikken had. Ook deze speler maakte volgens de grensrechter en de spelers hands bij deze actie, maar ook hier wilde de verder goed leidende scheidsrechter niets van weten. Na afloop waren de druiven zuur. Zeker niet minder dan de tegenstander en toch met lege handen de kleedkamer in. Volgende week speelt Van Nispen de uitwedstrijd tegen koploper Aarlanderveen. Het elftal vertrekt om 12.45 uur per bus. Hopelijk stappen ook een aantal supporters in. Dit team verdient dat.