DE ZILK
tel. 0252-518112

Bij Van Nispen was men benieuwd hoe het nieuwe jonge elftal zich zou presenteren tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen Stompwijk. Immers een groot aantal selectiespelers vertrok aan het einde van het vorige seizoen. Veel jeugdige spelers konden zich nu opmaken voor het grote werk in het eerste elftal. De gemiddelde leeftijd van het nieuwe elftal lag iets boven de 20 jaar.

Door Tino de Groot

Helaas werd een foute pass op het middenveld in de 4e minuut met een kiezelhard schot op doel genadeloos afgestraft. Na een aantal goede reddingen van doelman Sidney Stemmer kwam Stompwijk in de 22ste minuut na een mooie solo van één van de aanvallers toch op 0-2. De gasten combineerden gemakkelijker dan Van Nispen. Toch kregen Bren Zonneveld en Stijn van Saase beiden in de eerste helft een kans op de aansluitingstreffer, maar het scorebord bleef voor de Zilkers op nul staan.

Na de rust kreeg Van Nispen iets meer vat op de wedstrijd en bleven grote kansen voor Stompwijk uit. De aanval van Van Nispen toonde zich ook onmachtig en niets leek erop dat er nog gescoord zou worden. Tot dat Thomas Dantuma in de 84ste minuut toch een gaatje vond in de verdediging van Stompwijk. Beheerst schoof hij de bal in vrije positie langs de doelman van de gasten. Van Nispen kreeg zowaar nog een paar kleine kansjes op de gelijkmaker, maar de bal mocht er niet in. Een hardwerkend Van Nispen boog moedig het hoofd en moest de overwinning aan Stompwijk laten. Volgende week speelt Van Nispen de uitwedstrijd tegen Koudekerk. Aanvang 14.30 uur.