Sportlaan 31
2191XH
DE ZILK
tel. 0252-518112

Het harde werken van de jonge ploeg werd afgelopen zaterdag eindelijk beloond met drie punten, de eerste overwinning van dit seizoen. De ploeg was er al een aantal keren dichtbij, maar telkens ontbrak het aan een beetje geluk om de zege over de streep te trekken. Ondanks het feit dat Van Nispen vorige week officieel degradeerde, werd de overwinning enthousiast gevierd. Begrijpelijk na 19 nederlagen en één gelijkspel.

Door Tino de Groot

De tegenstander van vanmiddag was Sporting Leiden, een fusieclub tussen Rijnland en VV Leiden. Sporting had de punten nog hard nodig om rechtstreekse degradatie te voorkomen. De gasten kwamen onstuimig uit de startblokken, hetgeen resulteerde in een snelle voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant werd onhoudbaar voor invaldoelman Andy Otte ingekopt. Na vier minuten stond de 0-1 al op het scorebord. De Leidse ploeg bleef aanvallen, maar bij een tegenaanval van Van Nispen kwam Jeffrey van der Geest oog in oog met de goalie van Sporting. Op randje buitenspel tikte Van der Geest onder de keeper door. Na een klein kwartier was de stand weer gelijk en leek de Leidse storm enigszins te luwen. Het had nog wel een optisch overwicht, maar tot echte grote kansen leidde dit niet. Ook doelman Otte keepte een puike partij en toonde zich deze middag een prima sluitpost. Na een half uur kwam Van Nispen zelfs op voorsprong. Een corner vanaf de linkerkant werd door de sterk spelende Jesse Oostdam feilloos ingekopt. En nog was de koek voor de rust nog niet op. Het werd door Jeffrey van der Geest zelfs 3-1, toen hij een breedtepass onderschepte en de bal ongehinderd kon intikken. Met deze voorsprong brak de rust aan.

Natuurlijk begonnen de Leidenaars fel aan de 2e helft. Zij probeerde de opgelopen achterstand zo snel mogelijk ongedaan te maken. Dit plan leek te gaan lukken, toen de scheidsrechter al na vijf minuten om onduidelijke reden de gasten een penalty liet nemen. Deze werd onberispelijk ingeschoten en zo kon Sporting op jacht gaan naar de gelijkmaker. Maar Van Nispen hield stand, wat de gasten ook probeerden. Van Nispen kreeg in de counters een aantal mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen, maar maakte op de beslissende momenten de verkeerde keuzes. Toen het eindsignaal klonk gingen de armen van de spelers voor het eerst dit seizoen omhoog. De eerste overwinning was een feit. Op zaterdag 22 april speelt Van Nispen thuis tegen aartsrivaal VVSB. De wedstrijd op Sportpark De Zilk begint om 15.00 uur.