Sportlaan 31
2191XH
DE ZILK
tel. 0252-518112

Van Nispen leed afgelopen zaterdag wel een heel ongelukkige nederlaag tegen FC Oegstgeest. Het verloor met 0-4, maar de manier waarop dit gebeurde zegt veel over het afgelopen seizoen. De laatste wedstrijden moest het elftal het zonder vaste keeper doen. Tegen Oegstgeest stond de debuterende Luc van Haaster op de goal. Hij speelde wel een heel ongelukkige wedstrijd.

Door Tino de Groot

Al snel keek Van Nispen tegen een achterstand aan. Een miscommunicatie tussen doelman Van Haaster en één van zijn verdedigers was fataal. Eén van de aanvallers van de gasten profiteerde hiervan en met de punt van de schoen tikte hij de bal in het lege doel. Toen na ongeveer tien minuten spelen een ongevaarlijke voorzet door de handen van doelman Van Haaster glipte zat FC Oegstgeest al op rozen. Tot aan de rust liep Van Nispen verder geen schade op, mede door twee prima reddingen van de Zilker goalie.

Na de rust zagen de toeschouwers een iets beter spelend Van Nispen die na ongeveer tien minuten spelen de aansluitingstreffer dachten te maken. Een prima voorzet van Bas Meiland werd door Jeffrey van der Geest op de eerste paal getikt, waarna Bren Zonneveld de terugkaatsende bal binnen kopte. Buitenspel constateerde de grensrechter van de tegenpartij. De scheidsrechter ging hier jammer genoeg in mee. Van buitenspel kon geen sprake zijn, omdat de bal vanaf de achterlijn werd voorgetrokken.

Na een klein uur spelen verdween een afstandsschot van Oegstgeest pardoes in het doel. De wedstrijd was gespeeld en dat de gasten er in de slotfase nog 0-4 van maakte was slechts belangrijk voor de statistiek. Nog twee duels restte het dit seizoen zwaar op de proef gestelde Van Nispen dat zich daarna op kan maken voor de 4e Klasse. Aanstaande zaterdag vertrekt de bus naar DWO in Zoetermeer om 12.30 uur, waarna op zaterdag 27 mei de competitie wordt afgesloten met de thuiswedstrijd tegen het eveneens gedegradeerde Alphen.