Sportlaan 31
2191XH
DE ZILK
tel. 0252-518112

Afgelopen zaterdag speelde Van Nispen haar laatste (thuis)wedstrijd van het seizoen tegen Alphen. Ook Alphen was, net als Van Nispen, al gedegradeerd naar de 4e Klasse en zal hoogst waarschijnlijk ook volgend seizoen één van de tegenstanders van Van Nispen worden. Het voor Van Nispen matige seizoen werd met een overwinning afgesloten.

Door Tino de Groot

Alphen combineerde eigenlijk de hele wedstrijd beter dan de Zilkers, maar eenmaal bij of in het strafschopgebied gekomen stokte de aanval van de gasten. De keren dat een aanval wel een doelrijpe kans opleverde, stuitte de gasten op de prima keepende Andy Otte. De ervaren doelman toonde zich een rustpunt achterin en gaf de verdediging voortdurend aanwijzingen. De aanvallen van Van Nispen begonnen vaak met een lange bal naar voren, waar spits Jeffrey van der Geest met zijn snelheid de verdedigers van Alphen bezig hield. Van Nispen kwam in de 15e minuut verrassend op voorsprong. Uit een inworp stuiterde de bal in het strafschopgebied over de mistastende doelman. Bren Zonneveld stond achter de goalie vrij en kopte de bal tussen de palen. Alphen creëerde een licht veldoverwicht, maar de kansen waren op de vingers van één hand te tellen. Vlak voor rust was het Jeffrey van der Geest die na weer een snelle rush op de doelman van Alphen stuitte, maar de terugspringende bal werd een prooi voor Jens van der Linden. Hij bedacht zich niet en schoof de bal in het lege doel. Met een comfortabele 2-0 voorsprong zochten beide ploegen kort daarna de kleedkamers op.

Na de rust deed Alphen er alles aan om de aansluitingstreffer te maken. Zij gingen echter slordig om met de schietkansen die zij wel degelijk kregen. Keer op keer verdween de bal hoog over het doel. De keren dat de bal op doel was stond Andy Otte op zijn post. Het werd na een uur spelen zelfs 3-0 voor de thuisploeg. Nu was het Van der Geest zelf die een voorzet van rechts koppend afrondde. Hierna was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Van Nispen hoefde zo nodig niet meer en uit de gasten was alle energie verdwenen. Uiteraard deed de overwinning het jonge elftal goed en wordt deze zege meegenomen naar het begin van het volgend seizoen. In de 4e Klasse gaat Van Nispen proberen zich in de middenmoot te handhaven. Met 10 nieuwe spelers (van VVSB en Hillegom) moet dit gaan lukken.