Van Nispen verlies burenruzie tegen Bavo en gaat ook tegen RCL de bietenbrug op - Van Nispen

Van Nispen verlies burenruzie tegen Bavo en gaat ook tegen RCL de bietenbrug op

Nispen van 4

0 - 1

RCL 7

Competitie

6e klasse 01

Datum

24 september 2022 12:00

Scheidsrechter

G.L.A. Smit

Accommodatie

Sportpark De Zilk
Sportlaan 31
2191XH
DE ZILK
tel. 0252-518112

Van Nispen verlies burenruzie tegen Bavo en gaat ook tegen RCL de bietenbrug op

Een dubbelverslag

Door: Thomas van HouwelingenDatum: 24-09-2022

Vorige week zaterdag (16 september 2022) stond dé derby van de Bollenstreek op de rol. De buren van Voetbalvereniging St Bavo kwamen immers naar Van Nispen. Wie die lieden zag aankomen had zomaar een fractie van een seconde de indruk kunnen krijgen dat VVSB JO 17 het terrein op kwam gestiefeld, maar het bleken gewoon de tegenstanders van dienst. Wat dat nou precies zegt over de gevorderde leeftijden van de sommige leden van Van Nispen 4 laat schrijver dezes gemakshalve in het midden. 

Opvallend is overigens te vermelden dat menig speler van Van Nispen in enige mate een verleden heeft bij de paarsgele buurtgenoot. Niet verwonderlijk misschien, gelet op de katholieke leest waarop beide clubs geschoeid zijn in de jaren dertig van de vorige eeuw. Niettemin was Van Nispen vastbesloten om een goed resultaat te behalen; doorbekeren was het doel. 

In de eerste helft leek dat aardig te lukken. Van Nispen speelde stevig vanuit de eigen organisatie en gaf Bavo 4 weinig kans door de linies te breken. Maar aan de andere leverde de pot evenmin veel kansen op. De ploegen waren met andere woorden zeer aan elkaar gewaagd. Halverwege de tweede helft brak Thomas Dinjens de ban door na zeer goed doorgaan van Toon de 1-0 tegen de touwen te schieten. Prima goal, en vooral een goede ijsbreker want vanaf toen kwam de wedstrijd los. 

De ruimtes werden iets groter, en de paarsgelen manifesteerden zich steeds meer op de helft van Van Nispen. Verder dan een vrije trap op de paal en een schuiver naast kwamen ze niet, en aan de andere kant teisterden juist de roodgelen weer het houtwerk. De derde vrije trap voor VVSB viel helaas voor hen wel goed: 1-1. Dat was tevens de ruststand. 

In de rust sprak coach Wim de boys aan op concentratie hetgeen zo nu en dan ontbrak; ook moest meer, en vooral beter, naar dezelfde kleur worden gespeeld.

Gesterkt door die woorden toog Van Nispen terug naar het veld. Helaas bleek dat niet voldoende. VVSB kreeg het betere van het spel, pakte de controle en liet tot afgrijzen van het publiek de 1-2 en later de 1-3 aantekenen. Het verzet van Van Nispen leek vervolgens gebroken waarna de Noordwijkerhouters zelfs nog uitliepen naar 1-5. De details van de goals zullen de lezer worden bespaard. Hoewel de eerste helft zeker aanknopingspunten kende, was de nederlaag toch een bittere pil te noemen. Het bekertoernooi is nu - veel te vroeg - ten einde.

Gelukkig gaf afgelopen zaterdag (23 september 2022) al de gelegenheid voor revanche. Racing Club Leiderdorp kwam immers naar De Spil voor de eerste wedstrijd van de reguliere competitie. Van Nispen was erop gebrand een goed resultaat neer te zetten, al was het maar om de dag ervoor jarige coach Wim een passend verjaarscadeau te geven (proficiat nog!).

Wat zich ontvouwde zou de neutrale toeschouwer in eerste instantie niet hebben kunnen bekoren: de wedstrijd ontvouwde zich als een schaakspel waarin beide ploegen de koning uiterst goed wisten te beschermen maar tegelijkertijd nauwelijks een pion wisten te slaan. Een spannende pot, dat wel, maar echt veel te beleven was er aanvankelijk niet.

Verderop in de eerste helft leek de wedstrijd eindelijk wat jeu te krijgen toen Pieter een kans kreeg de  keeper te verschalken. Helaas voor Van Nispen stond de uitstekende Leiderdorpse goalie op de juiste plek. Ook later wist Van Nispen het net, tja, net niet te vinden. Balletjes gingen net naast, of over, of de finesse in de eindpass ontbrak een beetje. Aan de andere kant stichtte RCL ook wel degelijk gevaar met een schuiver net naast en de nodige speldenprikjes richting de goal van Teun. Werkelijk in de problemen kwam Van Nispen niet. De brilstand stond dan ook op het scorebord met de rust.

Na de thee kwam Van Nispen, zo leek het althans, een tikkie minder scherp uit de kleedkamer dan de Leiderdorpse heerschappen. Zij kwamen beter in hun spel en kregen iets meer de overhand. Toch enigszins verrassend was het wel dat een middenvelder de kans kreeg om van buiten de 16 uit te halen en daarmee de 0-1 tegen de touwen te schieten. Helaas, helaas.

Een hard gelag en stiekem bekroop de toeschouwers al wel het gevoel dat een overwinning wellicht pittig zou worden. Hoewel Van Nispen uiteraard begon te drukken en zoveel mogelijk probeerde te creëren zaten de geelrode aanvallers behoorlijk in de tang en roste RCL alle ballen de spreekwoordelijke tweede ring in. Zo langzamerhand vloeiden de Zilkse krachten weg, en ook een laatste offensief bracht jammer genoeg geen soelaas.

Het was nu eenmaal een Italiaans aandoende nulnulwedstrijd waarin toch plotseling werd gescoord. Als Van Nispen die goal had gemaakt, waren de punten in De Zilk gebleven. Maar ja, dat is makkelijk praten, en wat koopt een team daarvoor? In ieder geval geen punten.

Maar moedig voorwaarts, want er komt altijd weer een nieuwe wedstrijd. Van Nispen zal weer z’n voeten moeten laten spreken, te beginnen in de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Quick Boys in Katwijk. Hopelijk gaan dan de punten mee terug in de tas naar De Zilk.

Meld je aan voor de volgende wedstrijd
www.vannispengozerwijffies.nl
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!