Bloemerd 2
2353BZ
LEIDERDORP
tel. 071-5893450

Afgelopen zaterdag speelde Van Nispen de uitwedstrijd tegen Racing Club Leiderdorp (RCL). Een slecht kwartier van de ploeg uit De Zilk tussen de 25ste en 40ste minuut was voor RCL genoeg om de wedstrijd te beslissen. Het liep in deze fase uit van 1-0 naar 4-0. Met deze hopeloze achterstand gingen beide teams de rust in.

Door Tino de Groot

Van Nispen begon niet eens zo slecht aan het duel in Leiderdorp. Ongelukkig uitverdedigen zorgde er wel voor dat RCL in de 15e minuut aan de leiding kwam, maar ook Van Nispen had mogelijkheden om te scoren. Een vrije trap van Jeffrey Koemans verdween rakelings over het vijandelijke doel en de doelman van RCL moest een aantal maal handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen. Op onbegrijpelijke wijze gaf Van Nispen de wedstrijd compleet uit handen. Het leek wel of de gastheren vrij mochten doorlopen om de stand binnen een kwartier op 4-0 te zetten. Gedesillusioneerd zochten de Zilkers met deze stand de kleedkamer op. Gevreesd werd voor een ongenadig pak slaag.

Niets was minder waar. Met drie nieuwe spelers (Fadil Sukurica, Cody Zonneveld en Alex van der Linden) gaf Van Nispen in de 2e helft veel beter partij dan in de eerste omloop. Er werd weinig weggegeven, al verrichtte doelman van Hensbergen nog een aantal prima reddingen. Van Nispen kreeg zelf ook kleine mogelijkheden om te scoren, maar tot aan de allerlaatste minuut lukte dit net niet. Toch maakte Van Nispen het verdiende tegendoelpunt. Wouter Kok volleerde een hoge bal van grote afstand over de doelman, die regelmatig te ver voor zijn doel stond. Jammer van het dramatische kwartier in de 1e helft, maar het tegenspel van Van Nispen in de 2e helft geeft weer moed voor volgend seizoen. Een seizoen, zo mogen we nu wel aannemen, dat gestarte zal worden in de 3e Klasse.