Datum

10 oktober 2020 15:00

Accommodatie

Onbekend

Van Nispen opende sterk en kreeg het de eerste mogelijkheden. Na een kwartier spelen werd echter duidelijk dat Van Nispen deze middag een sterke tegenstander had getroffen. Langzaam maar zeker kregen de gasten uit Delft het middelveld in handen en hield het de Zilkse ploeg constant onder druk. De verwachte openingsgoal kwam na een half uur spelen wel heel ongelukkig tot stand. Een afgezwaaid schot werd onderweg door een aanvaller van Vitessen Delft van richting veranderd en op deze inzet had doelman Sven van Hensbergen geen antwoord. Van Nispen kwam gedurende de rest van de 1e helft niet onder de druk vandaan en op slag van rust werd de schade nog groter. Een prima voorzet van rechts werd vakkundig binnengekopt en met een 0-2 stand brak de rust aan.

Na de rust kwam Van Nispen als herboren uit de kleedkamer. Na in de 1e helft met twee spitsen gespeeld te hebben speelde het nu het (vertrouwde) 4-3-3 systeem. Het middenveld kwam nu in handen van de thuisploeg, temeer daar zij de achterhoede van de gasten meer onder druk zetten. Hiermee werd de opbouw van Vitesse Delft danig verstoord en greep Van Nispen het initiatief. De aansluitingstreffer liet niet lang op zich wachten. Reeds na vijf minuten in de tweede rondgang lag de bal achter de Delftse doelman. Hij kreeg een schot van Ivo van der Vlugt niet onder controle en Tim Koning was er als de kippen bij om de terugkomende bal in het doel te tikken. Van Nispen rook haar kans en trok met man en macht ten strijde om de gelijkmaker te forceren. Er dienden zich voldoende kansen aan, maar de bal wilde er niet in. Als zo vaak in het voetbal trad een oude wet in werking. Uit één van de spaarzame uitvallen van de gasten kwam op rand van buitenspel de 1-3 op het scorebord. Er was toen nog ruim 20 minuten te gaan en de dappere Zilkers trokken weer ten aanval. Voor de tweede maal in deze wedstrijd vond het de aansluitingstreffer. Een kwartier voor tijd knalde Sven de Ridder de bal na een onoverzichtelijke situatie de bal van links keihard in de driehoek. Ook in het resterende gedeelte van de wedstrijd bleef Van Nispen de bovenliggende partij, maar dit resulteerde helaas niet in de gelijkmaker, die gezien de hele wedstrijd zeker verdiend had geweest. De inzet, de vechtlust, maar juist ook het goede voetbal geven voldoende perspectieven voor de rest van de competitie.