Update Corona-maatregelen - Van Nispen

Update Corona-maatregelen

30 juni 2020 22:15


Beste Vanispianen,

Afgelopen woensdag was de laatste persconferentie omtrent de coronamaatregelen voor de vakantie. Hierin kregen we wat betreft sport goed nieuws te horen! Er werden vooral veel versoepelingen medegedeeld. Wat betekent dit voor het voetbal bij Van Nispen:

  • Per 1 juli is buitensport weer toegestaan.
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
  • Per 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen  weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn. En binnen maximaal 100 personen.
  • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.
  • Ook mogen sportkantines en de terrassen weer open. De protocollen van de KHN zijn hierin leidend.

Natuurlijk is dit fantastisch nieuw, ondanks dat het voetbalseizoen nu zo goed als afgelopen is. Deze nieuwe maatregelen maken het mogelijk om het nieuwe voetbalseizoen op gebruikelijk wijze te starten, dat is voor iedereen erg prettig. 

Aansluitend kunnen we melden dat het sportpark weer dagelijks toegankelijk is en er lekker gevoetbald kan worden op het kunstgrasveld. Het hek voor de ingang zal vanaf 1 juli weggehaald worden.

Bovenstaande maatregelen zijn met ingang van 1 juli, voor die tijd dienen we ons nog aan de huidige maatregelen te houden. Graag jullie begrip hiervoor tot aanstaande woensdag.

Het bestuur.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!