Sportlaan 31
2191XH
DE ZILK
tel. 0252-518112

Van Nispen was afgelopen zaterdag dicht bij de 2e overwinning van dit seizoen. Bij een 2-1 voorsprong duurde de wedstrijd tegen het Haarlemse United DAVO vijf minuten te lang. Op de valreep maakten de bezoekers de gelijkmaker, zodat Van Nispen en United de punten moesten delen.

Door Tino de Groot

Door de langdurige regenval speelde Van Nispen voor de 2e achtereenvolgende maal op het kunstgrasveld. Jammer, zeker voor de toeschouwers die de tribune tijdens de wedstrijd node misten. Want ook tijdens het duel tegen United vielen talrijke buien naar beneden. De wedstrijd golfde op en neer en duidelijk werd dat beide elftallen aan elkaar gewaagd waren. Zo ontstonden er voor beide doelen kansrijke situaties, maar het was Van Nispen dat vlak voor rust de score opende. Een hoge voorzet werd door van der Geest bij de 2e paal ingekopt. De van de keeper terugspringende bal werd door de Zilker spits in de lange hoek geschoven. Nog voor rust kregen de gasten twee kansen op een rij, maar de deze middag voortreffelijk keepende Braggaar pareerde beide inzetten op bekwame wijze.

Na de pauze ging United op jacht naar de gelijkmaker. Het resulteerde in een licht veldoverwicht, maar echte doelrijpe kansen creëerde het niet. Ook Van Nispen kreeg in deze fase enkele mogelijkheden, maar gescoord werd er niet. Na een uur voetballen mocht United een corner nemen. Deze kwam laag bij de 1e paal voor, waarna iedereen de bal liet lopen. Zonder de bal aan te raken verdween de bal in de verre hoek. Na deze gelijkmaker gingen beide elftallen voor de winst. De jonge Cody van der Lans viel heel goed in en mede door zijn inbreng werd Van Nispen veel gevaarlijker. Het was Koen Damen die na 70 minuten uit een voorzet van Björn Peters de bal keurig in de hoek kopte. De voorsprong bleef lange tijd op het scorebord staan, maar het waren de gasten die wederom uit een corner gelijk maakten. Dit keer was het een enorme klutsgoal die ervoor zorgde dat Van Nispen wederom de drie punten aan zich voorbij zag gaan. Volgende week speelt Van Nispen de uitwedstrijd tegen het Amsterdamse Vlug en Vaardig. De bus vertrek op 12.15 vanuit de Sportlaan.