Sportlaan 31
2191XH
DE ZILK
tel. 0252-518112

Na de overwinning van vorige week op FC Velsenoord (0-3) begon Van Nispen afgelopen zaterdag met vol vertrouwen tegen Haarlem/Kennemerland aan het 2e thuisduel van de competitie. Enigszins teleurstellend verloor het echter met 1-3.

Door Tino de Groot

De eerste twintig minuten van de wedstrijd gebeurde er niet veel. Toch werd toen al duidelijk dat Van Nispen het moeilijk zou krijgen tegen de vlot combinerende ploeg uit Haarlem. Bovendien wonnen de gasten meer duels en was bijna iedere tweede bal voor de tegenstander. Toch ontstond de eerste echte kans pas na een half uur spelen. Gelukkig voor de thuisploeg ging de inzet van één der vijandelijke spitsen rakelings naast. Van Nispen zelf creëerde voor de rust geen enkele kans. Het mocht van geluk spreken dat men met een 0-0 stand de rust bereikte.

Tien minuten na de rust was het echter wel raak. Een schitterend afstandsschot verdween onhoudbaar laag in de verre hoek. Van Nispen werkte hard, maar kwam nauwelijks in de buurt van het vijandelijke doel. Toen de gasten na 70 minuten spelen de 0-2 aantekende, was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Toch kreeg Joris Aartman vlak na de 0-2 een enorme kans op de aansluitingstreffer. Geheel vrij voor de keeper joeg hij de bal net over het doel. In de resterende kwartier liepen de Haarlemmers nog uit naar 0-3. Tom Dijkers zorgde in de allerlaatste minuut met een fraaie goal voor de zogenaamde eretreffer. Van Nispen zal de komende wedstrijden met meer rust aan de bal moeten gaan voetballen, maar duidelijk is dat het veldspel beter moet worden om de punten binnen te gaan halen. Aanstaande zaterdag speelt de formatie van Stephan Spruijt de uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen VVC uit Nieuw – Vennep. Aanvang 14.30 uur