Sportlaan 31
2191XH
DE ZILK
tel. 0252-518112

Met een sterk vernieuwd elftal begon Van Nispen aan haar eerste competitiewedstrijd tegen Jong Hercules uit Beverwijk. De verwachtingen waren hoog gespannen, daar Van Nispen in de voorbereiding een aantal wedstrijden goed voetbal had laten zien.

Door Tino de Groot

De eerste minuten van de wedstrijd was een fase waarin beide ploegen elkaar aftasten. Daarna bleek al snel bleek dat de bezoekers twee razendsnelle buitenspelers, die keer op keer voor het nodige gevaar zorgden. Na zeven minuten keek Van Nispen tegen een 0-1 achterstand aan. Een onterecht gegeven vrije trap op de rand van de zestien werd door één van de aanvallers van Jong Hercules onberispelijk binnen geknald. Na deze tegenvaller bleef Jong Hercules het beste van het spel houden, maar tot meer doelpunten leidde dit niet. De eerste kans voor de Zilkers ontstond pas na een half uur spelen, maar spits Aartman schoot, vrij voor de keeper, tegen de sluitpost aan. Kort daarna werd het zelfs 0-2. Uit een voorzet van links werd de bal bij de verre paal van dichtbij ingetikt.

Na de rust brak een periode aan dat Van Nispen sterker was. Het had meer balbezit en was duidelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er na 55 minuten ook. Uit een goed opgezette aanval schoof Berhang Sartib de bal keurig langs de doelman van Jong Hercules. Helaas lukte het Van Nispen daarna niet meer om langszij te komen. In de slotfase werd de nederlaag nog groter. Een penalty werd vlak voor tijd door de bezoekers verzilverd. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 1-3. Volgende week speelt Van Nispen de uitwedstrijd tegen Velsenoord. De wedstrijd begint om 15.00 uur. De bus vertrekt om 13.00 uur vanaf de Sportlaan. Iedere supporter is welkom en betaalt slechts € 5,- voor deze busreis.