Sportlaan 31
2191XH
DE ZILK
tel. 0252-518112

De afgelopen twee jaar degradeerde Van Nispen van de 2e Klasse naar de 4e Klasse. Ook dit seizoen verkeert het elftal van Van Nispen zich in de onderste regionen. Het verloor afgelopen zaterdag een heus degradatieduel en zakte naar de voorlaatste plaats in de rangschikking.

Door Tino de Groot

Vooraf werd gehoopt op een overwinning op het laaggeplaatste RKAVIC uit Amstelveen. Maar direct na de aftrap werd al duidelijk dat de gasten over een redelijk elftal beschikken. Met twee snelle buitenspelers zocht men de aanval en zette hierdoor de verdediging van de Zilkers een aantal malen onder druk. In de 15e minuut werd de score geopend. Een onoverzichtelijk moment in het eigen strafschopgebied van Van Nispen werd de Zilkers fataal. Van dichtbij vond RKAVIC het net en leidde het al vroeg in de wedstrijd met 0-1. Van Nispen kon daar moeilijk iets tegenover zetten en het aantal maal dat de Zilkers in het vijandelijk strafschopgebied opdoken waren schaars. RKAVIC daarentegen kreeg nog een aantal mogelijkheden om te scoren, maar uiteindelijk brak de rust aan met een 0-1 stand.

Direct na de rust scoorde Van Nispen de gekoesterde gelijkmaker. Koen Damen was de gelukkige die de Zilkers vlak na de aftrap van dichtbij op gelijke hoogte met RKAVIC bracht. Van Nispen putte hieruit de moed om de 2e helft met meer energie de tegenstander te bestrijden. Het spel golfde op en neer. Aan de ene kant de spelers van RKAVIC die elkaar wat makkelijker wisten te vinden dan de spelers van de thuisclub, met aan de andere kant een wilskrachtig en energiek Van Nispen. Van Nispen kreeg in die 2e helft wat meer kansen om op voorsprong te komen dan de gasten, maar helaas voor de Zilkers viel tien minuten voor tijd de goal aan de andere kant. De goed keepende Braggaar kreeg een van dichtbij ingeschoten bal niet onder controle en de rebound werd door de spits van de gasten onberispelijk ingeschoten. Toch liet Van Nispen de moed niet zakken. Het kreeg in de slotfase zeker drie kansen die de gelijkmaker hadden moeten opleveren, maar in alle situaties ontbrak het geluk. Met kunst en vliegwerk werd de verdiende gelijkmaker voorkomen en stond na het laatste fluitsignaal de 1-2 eindstand op het scorebord.

Volgende week speelt Van Nispen de uitwedstrijd tegen Jong Hercules uit Beverwijk. De bus vertrekt om 12.45 uur vanaf de Sportlaan.