Sportlaan 31
2191XH
DE ZILK
tel. 0252-518112

Vooraf werd, met een blik op de ranglijst, bij Van Nispen gehoopt op een overwinning. In dat geval zou het in puntentotaal gelijk komen met de tegenstander uit de hoofdstad. Helaas werd het geen driepunter, maar de wedstrijd die beide ploegen op de natte mat legde was alleszins de moeite waard om naar te kijken.

Door Tino de Groot

Het veld werd vlak voor de wedstrijd door de scheidsrechter en consul Aad Witteman goedgekeurd. Doch na 2 minuten voetbal werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Het veld was door de gestage regenval onbespeelbaar geworden en men besloot om op het kunstgrasveld de wedstrijd te vervolgen. Een verstandig besluit bleek later, want het bleef de hele wedstrijd lang regenen. Op het snelle veld ontstond een boeiende partij voetbal van twee ploegen die beide voor de overwinning wilde gaan. AC Amsterdam bleek technisch iets vaardiger dan de thuisploeg, maar de bezoekers verzandden in hun te ver doorgevoerde dribbels. Van Nispen kreeg in de 1e helft de beste kansen. De grootste mogelijkheid kreeg Berhang Sartib, die alleen voor de keeper de bal rakelings naast schoot. Het waren de gasten uit Amsterdam die na een half uur voetbal een goed opgezette aanval beheerst afrondde. De vreugde over de voorsprong was van korte duur. Vijf minuten na de openingsgoal scoorde Joris Aartman uit een goed genomen hoekschop. Met een 1-1 stand brak de rust aan.

De wedstrijd werd, naarmate de tijd vorderde, enerverender. In een hoog tempo zagen de toeschouwers, die de regen trotseerden, de bal van het ene naar het andere doel vliegen. Een hoog tempo, veel individuele fouten, veel mogelijkheden om te scoren en goed keeperswerk waren de ingrediënten van de 2e helft. Vooral doelman Braggaar van Van Nispen was in grote vorm en trad een aantal malen reddend op. Memorabel was zijn redding op een hard schot dat hij via de binnenkant van de bal uit zijn doel ranselde. Ook Van Nispen kreeg genoeg kansen om een 2e doelpunt te maken, maar ook de doelman van de Amsterdammers weerde zich kranig. De scheidsrechter floot na 93 minuten af en was na afloop lovend over het sportieve gedrag van beide ploegen. Van Nispen blijft zich door deze remise in de onderste regionen van de ranglijst terugvinden. Aanstaande zaterdag speelt Van Nispen de uitwedstrijd tegen Wijk aan Zee. De bus vertrekt om 12.30 uur vanaf de Sportlaan.