Sportlaan 31
2191XH
DE ZILK
tel. 0252-518112

Voorafgaand aan de wedstrijd afgelopen zaterdag tegen Wijk aan Zee was Van Nispen zich terdege bewust van het feit dat er absoluut gewonnen moest worden. Bij verlies kon de nacompetitie nauwelijks meer ontlopen worden en bij winst heeft de ploeg uit De Zilk alles nog in eigen hand om onder deze loterij uit te komen.

Door Tino de Groot

Van Nispen startte sterk tegen Wijk aan Zee. Het verschafte zich een aantal mogelijkheden, maar doelpunten bleven in deze fase uit. De doelman van de gasten reageerde fantastisch op een prima inzet van Jeffrey van der Geest en ranselde op katachtige wijze de ingeschoten bal uit de bovenhoek. Van Nispen bleef de hele 1e helft op zoek naar de bevrijdende openingstreffer en leek daar vlak voor rust in te slagen. Maar, een harde schuiver in de rechterhoek werd wederom op bekwame wijze door de doelman uit zijn heiligdom getikt. Zo eindigde de eerste helft in een 0-0 gelijke stand. Van Nispen was veruit de bovenliggende partij, want Wijk aan Zee had in de eerste 45 minuten geen enkele kans geproduceerd.

Van Nispen kwam sterk uit de kleedkamer en zetten de gasten direct weer onder druk. Een treffer kon gewoon niet uitblijven. In de 50ste minuut was het eindelijk zover. Berhang Sartib legde vanaf de achterlijn de bal keurig terug op Van der Geest, die met een bekeken schuiver de bal langs de kansloze doelman schoot. Er viel duidelijk een last van de schouders van het elftal van Van Nispen af. De openingsgoal smaakte naar meer en lang hoefde de supporters van de Zilkers daar niet op te wachten. Vijf minuten later kopte Jens van der Linden een strak genomen corner feilloos naar beneden, waardoor de bal onhoudbaar hoog in de touwen belandde. De koek was nog niet op, want het was Joris Aartman die de wedstrijd in het slot gooide. Hij kreeg in de 65ste minuut even wat ruimte en vanaf de rand van het strafschopgebied schoof hij op fraaie wijze de bal achter de goed keepende doelman van Wijk aan Zee. De wedstrijd kabbelde daarna rustig naar het einde, al kreeg Van Nispen in de slotfase nog twee kansen om de score verder op te voeren. Wijk aan Zee kwam sporadisch in het strafschopgebied van Van Nispen en kwam tot geen enkele scoringskans. Volgende week speelt Van Nispen de uitwedstrijd tegen United Davo in Haarlem. Aanvang 14.00 uur.