Sportlaan 31
2191XH
DE ZILK
tel. 0252-518112

Voorafgaand aan de wedstrijd Van Nispen – FC Velsenoord werd natuurlijk een overwinning verwacht. De tegenstander van afgelopen zaterdag staat immers stijf onderaan met nul punten. Maar dat de Zilkers zo uit hun slof zouden schieten had niemand verwacht.

Door Tino de Groot

Al na drie minuten stond de 1-0 op het scorebord. Verdediger Berend de Jong kwam in het strafschopgebied helemaal vrij voor de keeper te staan en rondde vakkundig af. Er was nog enige twijfel over wel of niet buitenspel, maar de scheidsrechter bleef bij zijn standpunt om de goal goed te keuren in tegenstelling tot de grensrechter van de gasten. Van Nispen speelde de eerste 20 minuten van deze wedstrijd slordig, maar de tegenstander kon hier niet van profiteren. In de 25ste minuut scoorde Ted Duivenvoorde de bevrijdende 2e goal en vanaf dat moment begon Van Nispen beter te voetballen. Nog voor de rust werd het betere spel beloond met een derde doelpunt. Koen Damen rondde na een half uur een goed opgezette aanval vakkundig af. Met good – old Andy Otte op de goal hoefde de achterhoede van Van Nispen zich niet of nauwelijks zorgen te maken. De gasten creëerden voor de pauze nauwelijks kansen. Met een riante voorsprong van 3-0 brak de rust aan.

Na de pauze kwam Van Nispen flitsend uit de startblokken. Na twee gemiste kansen wast het in de 50ste minuut wel raak. De hardwerkende Jeffrey Van Der Geest legde de bal prima breed op de inkomende Koen Damen die daarna de keeper kansloos liet. Zijn tweede goal betekende de 4-0 voorsprong en de honger van de Zilkers was daarmee nog niet gestild. Nog geen vijf minuten later kreeg Van Der Geest zijn beloning. Bij de 2e paal tikte hij de bal in het net. Ook daarna bleef Van Nispen jagen op meer goals en net toen iedereen dacht dat het bij 5-0 zou blijven kreeg Van Der Geest het weer op zijn heupen. Vanaf rechts stormde hij op het vijandelijk doel af en waar iedereen op een voorzet rekende schoof hij de bal in de korte hoek en bracht daarmee de stand op 6-0! Gelukkig voor de gasten werd de spreekwoordelijke eer gered. In de laatste minuut werd een makkelijk gegeven penalty benut. Hiermee kwam een onwaarschijnlijke eindstand van 6-1 op het bord. Met 12 punten uit 14 wedstrijden schoof Van Nispen op naar een tot nu toe veilige 9e plek op de ranglijst. Aanstaande zaterdag speelt Van Nispen de uitwedstrijd tegen Haarlem/Kennemerland. Aanvang 15.00 uur.